Tim Aerdts

Sinds 1 maart 2016 is Tim Aerdts dirigent van Harmonie St. Pieter 1890.

Op zeer jonge leeftijd begon Tim met het bespelen van Slagwerk. Hij volgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Tilburg en Rotterdam. Orkestdirectie studeerde hij bij Pierre Kuijpers en aan het Centrum van de kunsten Kreato.

Ook volgde Tim verschillende Masterclasses bij o.a Albert Ludwig, Hans Eijkenaar, Peter de Vries, Ronald Ent, Mike Schäperclaus en Bogdan Bacanu.

Momenteel speelt Tim geregeld mee in muziekgezelschappen als solo- en gast speler en geeft hij regelmatig repetities en workshops voor slagwerk.

Tim is dirigent van de slagwerkgroep Fanfare St. Jan Sittard-Leijenbroek, Instructeur bij Drumband St. Pieter Maastricht en Drumband EMM Wessem. Ook geeft hij slagwerkles bij verschillende muziekverenigingen in Limburg.

Belangrijk voor het harmonieorkest is om uitdaging te zoeken in concerten. Op zoek gaan naar goede muziek, mooie concerten en gezelligheid. Een goede presentatie naar buiten toe, op concerten of in de wijk St. Pieter met straatoptredens. Dit zijn allemaal belangrijke voorbeelden om naar toe te werken.

Persoonlijk hecht Tim veel waarde aan goede muziekopleidingen, waarbij muzikaal talent wordt gestimuleerd door de docent, en via het leerlingenorkest doorstroomt naar het harmonie orkest. Waardoor de bezetting van het harmonieorkest alleen maar beter wordt.